Deep BV, otonom sistemlere geçiyor

MDN İstanbul

Alman teknoloji firması Sea Machines Robotics, hidrografik sörvey hizmetleri sunan Amsterdam merkezli Deep BV’nin gemilerinden birisini Sea Machines SM300 otonom kontrol sistemi ile güçlendireceklerini açıkladı. The Sea Machines sistemi gemideki; navigasyonun, konumlandırmanın, yerleşik yardımcı makinelerin ve sensörlerin kontrolünü uzaktan kumanda etme imkânı sağlıyor. Gemi Deep BV’nin Amsterdam ofisinden kumanda edilecek.

Uzaktan kumandalı gemi ilk hizmetini, Hollanda’nın kuzeyinde yer alan ve gelgit hareketlerinin görüldüğü sığ bir su alanına sahip Wadden Denizi’nde hidrografik yapıyı inceleyerek verecek. Deep BV, bu hizmeti yaparken gemide herhangi bir sörveyör bulundurmayacak ve geminin tüm araçlarını (sörvey sonarları, hidrofonlar, vinçler, güverte vinçleri ve davitler de dâhil) kıyıdaki bir sörvey kontrol odasından komuta edecek. Gemi tarafından toplanan tüm veriler 4G ve uydu bağlantısı ile kontrol odasına iletilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın