DARPA, Manta Ray UUV projesinde çalışması için 4 şirketle anlaştı

MDN İstanbul

ABD Savunma Bakanlığı’nın bir kuruluşu olan İleri Savunma Projeleri Araştırma Ajansı (DARPA), yeni insansız sualtı araçları sınıfına teknoloji üretmek amacıyla oluşturduğu Manta Ray Unmanned Underwater Vehicle (UUV) programında çalışması için 4 şirket ile anlaştı.

DARPA’nın Manta Ray UUV programı, sahada insan lojistiği desteğine veya bakımına ihtiyaç duymadan uzun süreler boyunca çalışan UUV’ler ile uzun vadeli dağıtımlar sırasında kalıcı operasyon potansiyeli sunuyor. Projede uzun süreli, uzun menzilli ve faydalı yükler için teknolojiler üretilmesi amaçlanıyor.

Manta Ray teknolojisi ve operasyonel alanlar için entegre bir çözüm geliştirmeye odaklanmak üzere Lockheed Martin İleri Teknoloji Laboratuvarları, Northrop Grumman Systems Corporation ve Navatek, LLC. seçildi.

Dördüncü şirket olan Metron, Inc. ise başarılı operasyonlar için gerekli derinliklerde denizaltı enerji depolama teknikleri alanına özgü teknoloji ve çözümlere yönelik çalışmalar yapacak.

Manta Ray programı, operasyonel olarak ilgili derinliklerde yeni enerji yöntemleri ve enerji toplama teknikleri ile düşük güç gerektiren ve yüksek verim sağlayan tahrik yöntemlerini araştırıyor. Uzun süreli görevlerde biyolojik kirlenmeyi, korozyonu ve diğer malzeme bozulmalarını azaltmak için yeni yaklaşımlar üzerinde duruyor.

Bunu Paylaşın