Danimarka Kızıldeniz görevini kısa kesti

MDN MEDIA

Danimarka Kızıldeniz’deki Refah Muhafızı Operasyonu’nu kısa kesti. 9 Mart’ta 15 kişilik bir Husi insansız hava aracı grubunun angajmanı sırasında HDMS Iver Huitfeldt fırkateynindeki hava savunma sistemlerinde yaşanan sorunların ardından görev iki hafta erken sonlandırıldı

Fırkateynin yarım saat boyunca ESSM hava savunma füzelerini kullanamamasının yanı sıra ikiz 76 mm’lik toplardan atılan mermilerin “yarısı kadarının” çok erken ve gemiye yakın patladığı rapor edildi.

Bu sorunlara rağmen fırkateyn gelen insansız hava araçlarından dördünü düşürmeyi başardı, geri kalanı ise diğer gemiler tarafından kontrol altına alındı. Hava savunma sisteminin 30 dakika sonra yeniden başlatılmasının ardından ESSM tekrar devreye girdi ve toplamda bir saat süren çatışma sırasında dört insansız hava aracını düşürmek için üç füzenin yanı sıra 50-100 adet 76 mm mühimmat kullanıldı.

Danimarka Savunma Bakanlığı 3 Nisan’da, General Flemming Lentfer’in derhal geçerli olmak üzere Savunma Bakanlığı görevinden alındığını açıkladı. Tümgeneral Michael Hyldgaard Savunma Bakanlığı görevini üstlendi.

Naval News

Bunu Paylaşın