Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi sonrası piyasalar

MDN İstanbul

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekilliği seçimleri sonrası gözler piyasalara çevrildi.

Oy verme işleminin saat 17.00’de sona ermesi ve YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından sonuçlar kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Saat 07.10 itibari ile toplamda yüzde 98,61 açılan sandık oranına göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,34 Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45, Sinan Oğan ise yüzde 5,23 oy oranı elde etti. Bu sonuçlara göre seçimler ikinci tura kaldı.

Resmî olmayan sonuçlara göre seçimin ikinci tura kalmasıyla Türk Lirası iki ayın en düşük seviyesinde kaldı ve ülke dolar tahvilleri düştü.

Ayrıca Reuters’ın haberine göre kasım ayının başından beri en kötü seansı yaşayan İstanbul borsasında %6,38’lik bir düşüş gözlemlendi.

S&P Global Market Intelligence’a göre, Türkiye’nin ihraç ettiği dolar cinsinden devlet tahvilleri 5 sentten fazla keskin bir düşüş yaşarken, beş yıllık Türkiye kredi temerrüt takas marjı 105 baz puan (bps) artarak 597 baz puana çıkarak kasım 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın