Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeni bir Suriye için çalışmaya hazırız”

MDN İstanbul

Fotoğraf: TRT Haber

AK Partinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de de Karabağ’dakine benzer bir barış ve huzur döneminin atılması adına yakın çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Suriye topraklarını kana bulayan rejimin ve terör örgütlerinin devre dışı bırakılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Doğrudan ülke halkının iradesiyle biçimlenecek yeni bir Suriye’nin inşası için, Rusya başta olmak üzere, bölgede etkili olan güçlerle daha yakın çalışmaya hazırız. Bu konuda, başta Sayın Putin ve ilgili bakanlıklar olmak üzere Rusya Federasyonu ile olan bütün ilişkilerimiz ve irtibatlarımızla temas halindeyiz ve, gerekirse şahsım ve ilgili bakan arkadaşlarım ve İstihbarat Başkanı’mız olarak süratle bir çözüm üretme gayreti içerisindeyiz. Karabağ’da nasıl kısa sürede adil bir barış tesis edildiyse, samimi bir iş birliğiyle, Suriye’de de benzer bir adımın atılabileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Libya’da süren siyasi görüşmelerin de tüm kesimler için kabul edilebilir, makul ve sürdürülebilir bir anlaşmayla sonuçlanmasını temenni eden Erdoğan, “Burada da yine ilgili tüm birimlerle görüşmelerimizi yapıyoruz. Zaman zaman arkadaşlarımızı Libya’ya gönderiyoruz. Zaman zaman onları buraya davet ediyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Doğu Akdeniz’de Yunan ve Rum tarafının şımartılmasından vazgeçilmesi halinde kısa sürede hakkaniyete dayalı bir anlaşmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın