CSSC’den ocak ayında yüzde 147 artış

MDN İstanbul

China State Shipbuilding Corporation (CSSC), geçtiğimiz ocak ayında yıllık bazda yüzde 146,5 artış sağlayarak 32 yeni gemi inşası için sipariş sözleşmesi imzaladı.

Toplamı 2,86 milyon dwt’i bulan siparişleri yüzde 87’sini LNG taşıyıcıları, VLGC, VLEC ve büyük boyutlu çift yakıtlı konteyner gemileri dâhil olmak üzere orta ve üst düzey gemi türleri siparişleri oluşturuyor. Şiparişlerin yüzde 70’ine yakını gelişmiş ülkelerden verildi.

CSSC’nin Şanghay merkezli üç büyük gemi inşa şirketi Jiangnan Shipbuilding, Hudong-Zhonghua Shipbuilding ve Waigaoqiao Shipbuilding, ocak ayında 18 gemi siparişi aldı ve dokuz gemi teslim etti. Ocak ayında toplamda 2,326 milyon dwt 18 gemi teslim edilirken bunların yüzde 67’sini yüksek katma değerli ve yüksek teknolojiye sahip gemiler oluşturdu. CSSC’nin elindeki siparişlerin toplamı 41,24 milyon dwt olan 586 gemiyi içeriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın