CSAV, Hapag-Lloyd’un yüzde 30 hissesini hedefliyor

MDN İstanbul

Şilili nakliye şirketi CSAV’nin olağanüstü hissedarlar toplantısında, 350 milyon dolarlık sermaye artırımına gidilmesi ve birikmiş zararların absorbe edilmesi onaylandı.

Sermaye artırımı ile şirket, Hapag-Lloyd’un yüzde 4,14’lük hissesini alıp yüzde 30’a ulaştıktan sonra toplamda 450 milyon dolarlık bir yatırım sayesinde borç seviyesini ayarlanmaya çalışacak. Hisse senedindeki artış, ana hissedar Quiñenco tarafından verilen 100 milyon dolarlık tahvil ihracı ve 350 milyon dolarlık köprü kredileri ile finanse edildi. 350 milyon dolarlık bu sermaye artışı, köprü kredilerinin yeniden finanse edilmesini sağlayacak.

CSAV, yılın ilk çeyreğinde Hapag-Lloyd üzerinden yapılan konteyner taşımacılığı ile elde edilen gelir sayesinde 4,7 milyon dolar kâr açıkladı.

Ancak sene başındaki yakıt fiyatlarındaki yükselişin ilk çeyrek sonunda çöküşe geçmesi şirket üzerinde 64 milyon dolarlık bir olumsuz etki bıraktı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın