Crowley, Karbon Yakalama Sistemi’ni konteynerinde test edecek

MDN MEDIA

Crowley ve Modüler Gemi Üstü Karbon Yakalama ve Depolama Çözümleri (OCCS) üreticisi Carbon Ridge Inc, küçük bir Karbon Yakalama Sistemi’nin Crowley konteynerlerinden birine takılacağı bir pilot projeye başlayacak

ABD Denizcilik Dairesi (MARAD)’nin Denizcilik Çevre ve Teknik Desteği (META) Programı tarafından desteklenen proje kapsamında Crowley, Carbon Ridge ve MARAD, pilot programın gerçekleştirilmesi, değerlendirilmesi ve teknolojiden alınacak verimin en uygun hâle getirilmesi için bir işbirliği anlaşması yaptı. Carbon Ridge’in patent aşamasında olan Karbon Yakalama Sistemi’nin küçük kapasiteli bir versiyonunun mühendisliğini, üretimini ve entegrasyonunu içeren anlaşma çerçevesinde sistem, Crowley’nin Latin Amerika sularında çalışan, 2008 yapımı M/V Storm konteyner gemisine yerleştirilecek.

Armatörler, gelecek regülasyonlar karşısında gemiyi güvenceye alabilecek

Carbon Ridge CEO’su Chase Dwyer, projenin bu kadar ilerleyebilmesinin yeni geliştirilen karbon yakalama teknolojisi için bir dönüm noktası olduğunu ve sistemin sağladığı ciddi emisyon azalımı sayesinde, armatörlerin ve gemi işletmecilerinin gemilerini gelecek regülasyonlar ile uluslararası karbonsuzlaşma hedefleri karşısında güvenceye alabileceklerini ekledi.

Hedef, günlük 1 metrik ton CO2 yakalamak

Pilot Sistemi’nin Storm’a entegrasyonunu, Crowley’nin mühendislerinden oluşan bir grup yönetecekken, 12 metrelik konteynerlerin içine konacak sistem, geminin ana güvertesine yerleştirilecek. Buna ek olarak, ISO sertifikalı 6 merelik bir tank, yakalanan sıvı CO2‘i depolamak için entegre edilecek. Pilot Proje, geminin ana motorundan günlük 1 metrik ton CO2 yakalamayı hedefliyor.

Proje, sıfır emisyon hedefinde güçlü bir adım

Crowley Logistics’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Brett Bennnett, denizcilik endüstrisinin denizlerde temiz operasyonlar gerçekleştirme yolculuğuna destek olabildikleri için memnun olduklarını ve sürdürülebilirlik stratejilerinin bir parçası olarak sıfır emisyon hedeflerine ulaşmada bu projenin güçlü bir adım olduğunu belirtti.

Proje, 2024’te gemiye yerleştirilecek

Pilot ünitenin, kıyı testleri tamamlandıktan sonra 2024’te gemiye entegre edilmesi planlanıyor.

MARAD Office of Environment and Innovation Müdürü Daniel Yuska, MARAD’ın META Programı aracılığıyla yenilikçi teknoloji uygulamalarının, sera gazı emisyonlarında yüksek oranda azalma sağlayabileceğini göstermek için endüstri partnerleri ile çalışmasından memnun olduklarını ifade etti.

gCaptain

Bunu Paylaşın