Covid-19 Singapur’da tersaneleri de etkiledi

MDN İstanbul

Singapur merkezli tersaneler grubu Sembcorp Marine (Sembmarine) ’nin işgücü, yeni tip korona virüsü Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla yabancı çalışanlara yönelik kısıtlamalardan dolayı 20 binden 850’ye düştü.

Sembmarine 2020’nin ilk çeyreğine yönelik şirket güncellemesinde, Singapur İşgücü Bakanlığı’nın Covid-19 önlemleri kapsamında, yabancı işçilerin yatakhanelerinin bulunduğu yurtlarından ayrılmalarını 21 Nisan’dan itibaren yasaklamasından dolayı tersane operasyonlarında iş gücünün 20 binden 850’ye düştüğünü açıkladı.

Nisan başında yabancı işçi yatakhanelerinde Covid-19 vakaları görülmüş ve yatakhaneler ülkedeki ikinci enfeksiyon dalgasının ana kaynağı olmuştu. Singapur’da 1 Haziran’da sona erecek kısmi bir tecrit söz konusu.

Grubun Sembawang Tersanesi’nde 19 Nisan’da 7 yeni vaka tespit edilmiş ve Tersane Covid-19 kümesi olarak belirlenmişti.

Şirket, operasyonel işgücündeki keskin düşüşün, tersane faaliyetlerinde azalmaya ve mevcut siparişlerde gecikmelere neden olduğunu belirtti ve kısıtlamalar kaldırıldığında işgücünü yeniden etkinleştirip, çalışmalara güvenli ve verimli bir biçimde devam etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın