Covid-19 Avrupa’nın en büyük limanındaki trafiği yüzde 20 azaltabilir

MDN İstanbul

Avrupa’nın en büyük limanı olan Rotterdam Limanı, koronavirüs pandemisinin dünya çapında üretimi ve ticareti kesintiye uğratması nedeniyle liman faaliyetlerinin bu yıl yüzde 20’ye kadar düşmesini beklediklerini açıkladı.

Rotterdam Limanı’nda; konteyner, kömür, petrol ürünleri ve diğer dökme malların üretiminin bir önceki yıla göre ilk çeyrekte yüzde 9,3 düştüğü belirtildi.

Rotterdam Limanı CEO’su Allard Castelein, “Eşi benzeri görülmemiş aksaklıklar ile karşı karşıyayız. Yıllık bazda yüzde 10 ila yüzde 20’lik bir üretim düşüşü çok muhtemel görülebilir. Bu, önlemlerin ne kadar süredir devam ettiğine ve üretim ile dünya ticaretinin ne kadar çabuk iyileştiğine bağlı olacaktır,” dedi.

Castelein ayrıca Avrupa ve ABD’deki önlemlerin ilk çeyreğin sonunda yürürlüğe girmesi sebebiyle, koronavirüs pandemisinin ticaret üzerindeki etkisinin önümüzdeki aylarda daha net görülebileceğini söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın