COSCO Shipping, LNG’li 6 araç taşıyıcısı siparişi verdi

MDN İstanbul

Yakın zamanda Cosco Shipping Specialized Carriers, SIPG Logistics ve Anji Logistics tarafından kurulan bir ortak girişim olan Guangzhou Yuanhai Car Carrier Transportation, altı adet 7.500 çift yakıtlı LNG araç taşıyıcısı siparişi verdi.

Gemilerin, Fujian Shipbuilding’in Xiamen Shipbuilding Industry ve Mawei Tersanesi tarafından inşa edilmesi ve 2025 ve 2026 yıllarında teslim edilmesi planlanıyor. Siparişin maliyetinin gemi başına yaklaşık 85 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

199,9 metre uzunluğunda ve 38 metre genişliğinde olacak gemiler, aynı zamanda 13 araç güvertesine de sahip olacak.

Son sipariş, kasım sonunda imzalanan 15 LNG yakıtlı Saf Otomobil ve Kamyon Taşıyıcısı (PCTC) sözleşmesinden sonra verildi. Gemilerin boyutları 7.000 ila 8.600 CEU arasında değişirken, teslimata 2004 yılının ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

İlginizi çekebilir: 

Cosco, Yangzhou’ya 10 yeni gemi yaptırıyor

Gemilerin teslimi ile COSCO, rota kapsamını kademeli olarak ayrıca Avrupa, Güney Amerika, Kızıldeniz ve Avustralya’ya genişletmeyi planlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın