COSCO metanole geçmek için imza attı

MDN MEDIA

COSCO Tersanesi, COSCO Line gemilerinden dördünü, çift yakıtla çalışan gemilere çevirecek

Shanghai merkezli COSCO Heavy Industries, MAN Energy Solutions ile 13,800 TEU’luk Camellia ve 20,000 TEU’luk Virgo Sınıfı 4 gemisininin ana motorlarını metanol yakıt kullanımına adapte etmek için bir anlaşma imzaladı. Hâlihazırda, MAN B&W 11S90ME-C10.5 motorlarıyla çalışan ve çift yakıt opsiyonlu MAN B&W 11S90ME-LGIM10.5 motorlarına geçecek olan gemiler, COSCO’un filosunda metanolle çalışan ilk gemiler olacak.

9 gemi daha metanole geçebilir

20,000 TEU’luk Virgo ve Pisces Sınıfı’na ait 9 gemiyi daha metanole adapte etme opsiyonunu da içeren anlaşma kapsamında MAN, COSCO’ya mühendislik, parça temini, proje yöneticiliği, tersanede teknik destek, deniz denemelerinde destek ve sertifika yenileme hizmetleri sunacak.

MAN, sektöre daha çok adaptasyon çözümleri getirmeye kararlı

MAN Energy Solutions Başkan Yardımcısı ve PrimeServ Denmark Başkanı Micheal Petersen, en büyük nakliye firmalarından birinin karbonsuzlaşma hedefleri için MAN Energy Solutions ile işbirliği yapmasının oldukça ümit verici olduğunu ve sektöre daha çok adaptasyon çözümleri getirmeye kararlı olduklarını söyledi. S90-LGIM R&D’ye yaptıkları yatırımın ve Testbed Programı’nın bunun bir göstergesi olduğunu da ekledi.

Bekleyen firmalar da çift yakıta geçecek

Petersen, çift yakıtlı motorlara geçiş için sundukları adaptasyon çözümlerinin artık kendini ispatladığını ve bu gemilerin de bunun bir başka örneği olduğunu belirtti. Bu alanda yaşanacak olan değişimin daha başında olduklarını ve gelişmeleri izlemek için birkaç yıl bekleme kararı alan firmaların da nihayetinde çift yakıta geçeceklerini beklediklerini ifade etti.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın