CMA CGM’ye siber saldırı şoku

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük konteyner şirketlerinden birisi olan Fransa merkezli CMA CGM, siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Yapılan açıklamada siber saldırıdan, şirketin lojistik bölümü CEVA Logistics’in ve çevre sunucularının etkilendiği belirtildi.

CMA CGM, güvenlik ihlalinin tespitinden hemen sonra kötü amaçlı yazılımın yayılmasının engellenmesi amacıyla uygulamalarına harici erişimin kapatıldığını duyurdu.

Ekiplerinin tamamen mobil hale geldiğini açıklayan şirket, bilgi sistemlerine erişimin kademeli olarak devam ettiğini ve CMA CGM ağında müşterilerinin tüm rezervasyon ve operasyon işlemlerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Siber saldırının fidye yazılım yoluyla yapıldığı tahmin ediliyor.

Sene başında da MSC’nin müşterilere dönük bütün sistemlerini devre dışı bırakan bir kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlenmişti. Lojistik şirketi Toll Group’ta bu yıl iki saldırıya maruz kalmıştı. Maersk Line ise 2017’de NotPetya’nın düzenlediği siber saldırıdan dünya çapında etkilenmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın