CMA CGM, yeni gemisini teslim aldı

MDN İstanbul

CMA CGM Sinnamary'nin kardeş gemisi CMA CGM Kourou
Fransız konteyner nakliye firması CMA CGM, yeni inşa Sub Panamax tipi gemisi CMA CGM Sinnamary’i teslim aldı.

Çin’deki Jiangsu New Yangzijiang Tersanesi’nde inşa edilen 2 bin 300 grostonluk gemi, 2017’de Credit Agricole tarafından sipariş verilen üç gemilik bir inşa projesinin ürünü. Bu yılın başında diğer iki kardeş gemi CMA CGM Kourou ve Douce France’ın inşası Jiangsu Yangzijiang tarafından tamamlanmıştı.

Şangay’dan ayrılan konteyner gemisi yakında Fransız Guyanası ve Brezilya’yı Kuzey Avrupa’ya bağlayan NEFGUI hattında hizmete başlayacak.

Credit Agricole tarafından kiraya verilen CMA CGM Kourou ve CMA CGM Sinnamary’nin işletmesini CMA CGM, Douce France’ın işletmesini ise Marfret yürütüyor.

CMA CGM Sinnamary, Güney Kore’nin Hyundai Mipo Tersanesi tarafından NEFGUI hattında hizmete sokulan CMA CGM’nin Guyanamax serisi konteyner gemilerinin bir benzeri.

Panamax gemi nedir?
Panamax gemilerin taşıma kapasitesi 60,000-79,999 dwt aralığındadır. Bu gemiler kömür, demir cevheri, tahıllar ile daha az oranda da olsa çelik ürünleri, çimento ve gübreler gibi küçük dökme yükler taşır. Panamax gemiler Panama Kanalı’ndan geçebilmektedirler ve bu sayede farklı ticaret rotalarına erişim açısından daha çok yönlüdürler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın