CMA CGM, LNG filosunu genişletiyor

MDN İstanbul

Nakliye şirketi CMA CGM, okyanus taşımacılığındaki karbon salınımını azaltmak amacıyla yakıt olarak sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) kullanan gemi sayısını 26’ya çıkartacağını açıkladı.

Merkezi Fransa’da olan CMA CGM, üç yıl önce LNG’ye geçeceğini duyurmuş ve siparişler vermişti. Şirket, şimdi 2020 yılana kadar 26 gemiyi hizmete sokmayı amaçlıyor.

Çin’den başladığı yolculuğunda geçtiğimiz günlerde Rotterdam Limanı’na uğrayıp yakıt ikmali yapan dev konteyner gemisi Jacques Saade de dahil olmak üzere 7 gemi halihazırda hizmete girmiş durumda.

IMO tarafından bu yıl yürürlüğe giren emisyon kısıtlamalarına bir çözüm olarak kullanılan LNG, sıfıra yakın bir salınım yapmakta. Denizcilik sektörü tamamen emisyonsuz olan hidrojen gibi yakıtlara da yatırım yapsa da mevcut akaryakıta oranla çok daha düşük gaz salınımı yayan LNG sıkılıkla tercih ediliyor.

Filosunda yaklaşık 500 gemi bulunan CMA CGM, 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor. Şirket, LNG yakıt ikmalini için Fransız enerji grubu Total ile Rotterdam, Marsilya ve Singapur’da kurduğu ortaklıktan gerçekleştiriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın