CMA CGM, HHM’nin hissesini satın aldı

MDN İstanbul

Fransız CMA CGM, Güney Koreli HHM’nin İspanya’nın güneyinde yer alan konteyner terminali Total Terminal International Algeciras’taki (TTI Algeciras)’da sahip olduğu yüzde 50 eksi 1 hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı.

TTI Algeciras’ın kalan yüzde 50 artı 1 hisseleri HHM’nin bir alt şirketi olan HT Algericas’a ait. Şirket, bu sayede kendine olan hisselerini sattıktan sonra bile HT Algericas’ın hisseleri sayesinde terminaldeki çoğunluk hissesini korumuş olacak.

Finansal verileri ise açıklanmayan anlaşmanın nihai olarak tamamlanması 2020’nin 4’üncü çeyreğini bulacak.

Cebelitarık Boğazı’nda stratejik bir nokta olan İspanya’nın güneyinde yer alan TTI Algeciras, Güney Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yer alan ilk yarı otomatik terminal.

Toplamda 357 bin 740 metrekare alana sahip olan terminal,1,6 milyon TEU’luk maksimum elleçleme kapasitesiyle faaliyetlerini Mayıs 2010’da başladı.
HMM, TTI Algeciras’ın yüzde 100’lük hissesini Hanjin Shipping’den 2017 yılında satın aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın