CMA CGM, Gambiya’nın kerestelerini taşımayacak

MDN İstanbul

CMA CGM, Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında ticareti yasak türlerin korunması için düzenlenen prosedürleri genişletme kararı aldı. Daha sıkı hale getirilen yeni prosedürler gereği nakliyecilerin bir türün CITES Sözleşmesi kapsamında olup olmadığını açıkça belirtmesi ve ticarete uygun olan türler için ihracat izni sağlaması gerekecek. Şirket ayrıca, yasadışı ticarete karıştığından şüphelenilen ihracatçıların bir kara listesini oluşturacak. CMA CGM Akademisi ve CITES, koordineli olarak dünya genelindeki satış acentelerinin eğitimlerini artırıp ‘müşteriyi tanıyın’ denetim prosedürlerini sıklaştıracak.

CMA CGM, Gambiya’dan giden kargolarda kayıt dışı gül ağacı taşındığına dair şüphelerin ortaya çıkmasının ardından bir sonraki duyuruya kadar bu ülkeden kereste ihracatlarını durdurduklarını açıkladı. Koruma altında bir tür olan gül ağacının ticareti ancak CITES tarafından düzenlenebiliyor. Aranan bir tür olan gül ağacı, Gambiya’da yasa dışı bir şekilde kesiliyor ve ihracatı yapılıyor. Bu tür yasadışı ticaretler Batı Afrika’nın ormanlarının yok olmasına neden oluyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın