Çin’de yeni metanol inşaları

MDN İstanbul

Çin merkezli Wuhu Tersanesi, SAL Heavy Lift için iki adet karbon nötr ağır kaldırma gemisinin inşaatına başladığını açıkladı. 14.600 dwt’lik iki gemi, metanol ile çalışabilen çift yakıtlı motorlarla donatılacak olan toplam altı Orca sınıfı gemiden oluşan bir filonun parçasını oluşturuyor.

Orca Class yeni inşa programı olarak geçen proje, SAL Heavy Lift, ve Hollandalı Jumbo Shipping arasında kurulan Jumbo-SAL-Alliance ortaklığı kapsamında yürütülüyor.

Orca gemileri, optimize edilmiş gövde tasarımına ek olarak, kompakt ve verimli ana motorlardan ve dizel-elektrik güçlendirici sistemlerden oluşan yenilikçi bir tahrik sistemine sahip olacak.

Motor paketi, şirketin metanol yakıtı ile çalışabilen 32 ana motorunu da içeren Wärtsilä tarafından üretilecek. Orca’lar değişken hızlı bir ana makine kullanan ilk metanol kullanımına hazır gemiler olacaklar.

Amonyak

İlginizi çekebilir:

Geleceğin yakıtı: Amonyak

Jumbo-SAL-Alliance, önemli limanlarda on yılın sonuna öngörüldüğü gibi yeşil metanol bulunursa, müşterilerine karbon nötr taşımacılık çözümleri sunabileceğinin taahhüdünü veriyor.

Gemilerde kullanılan hibrit sistem, hibrit operasyonları kontrol etmek ve optimize etmek için enerji depolama, bir PTO/PTI jeneratörü ve motoru, bir çoklu sürücü konvertörü ve Wärtsilä Enerji Yönetim Sistemi’ni içeriyor. Enerji Depolama Sistemi, normal Lityum-İyon tabanlı sistemlerden daha yüksek miktarlarda derin döngüleri işleyebilen Lityum-Titanyum-Oksit (LTO) pillere dayalı olacak.

Wärtsilä, sistemin vinç operasyonları sırasında yakıt tüketimini ve/veya limanın gerekli elektrik kıyı bağlantısının boyutunu önemli ölçüde azaltacağını ve aynı zamanda dalgalı denizlerde Motor Yükü dalgalanmalarını azaltarak denizde yakıt tasarrufu sağlayacağını söyledi.

Wärtsilä ayrıca her gemi için dişli kutusunu, kontrol edilebilir piçli pervaneyi (CPP), pruva ve kıç iticileri, hava mili contalarının yanı sıra kıç borusu ve yatakları da tedarik edecek.

Her gemiye, bu gemi tipi için özel olarak tasarlanmış iki adet 800 tonluk Liebherr vinci takılacak ve bunlar, 1.600 tona kadar olan kargoları kaldırabilecek.

2024 yılının ortasından itibaren teslim edilmesi planlanan ilk iki gemi, Siemens Gamesa Renewable Energy ile uzun vadeli bir taahhütle yalnızca açık deniz rüzgâr türbini bileşenlerinin taşınmasında hizmet verecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın