Çin’de fabrikalar üretimi durdurdu

MDN İstanbul

Çin’in doğu bölgesindeki imalât sektörü merkezi Zhejiang’da bulunan halka açık en az 17 şirket, ülkede Covid-19 salgınının bölgeyi olumsuz etkilemeye devam etmesi ile birlikte üretimlerine ara verdi.

Firmalar, hükûmetin virüsü önlemeye yönelik çabaları ile tam işbirliği içinde olabilmek için üretimi geçici olarak durdurduklarını kaydettiler.

Bloomberg’in haberine göre söz konusu firmaların önemli kısmı Shaoxing kentinde bulunuyor ve bu kent, pazartesi günü ülke çapındaki 80 Covid vakasının 55’ini rapor etti.

Durumdan etkilenen halka açık şirketler arasında elektronik üreticisi Zhejiang Jingsheng Mechanical and Electrical Co. Ltd., LED şirketi Zhejiang Yankon Group Co. Ltd., otomobil parçaları şirketi Zhejiang Fenglong Electric Co., fan ekipmanları üreticisi Zhejiang Jindun Fans Co. Ltd. ve kimyasal ürün imalatçısı Zhejiang Zhongxin Fluoride Materials Co. Ltd. yer alıyor.

Bölgede yer alan ve çoğu yeni vakaların büyük kısmının rapor edildiği Shaoxing kentinin bir bölgesi olan Shangyu’da bulunan şirketlerin stokları, aralarında Zhejiang Yankon’daki yüzde 8,8’lik düşüş dâhil, pazartesi günü azaldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın