Çin limanları indirime gidiyor

MDN İstanbul

Tianjin Limanı

Çin Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ortak bir bildiri yayımlayarak Çin’deki liman ücretlerinin 1 Nisan’dan itibaren azaltılacağını duyurdu.

Danıştay’ın icra kurulu toplantısında liman ücretlerinin düşürülmesi ve birleştirilmesine ilişkin alınan karar doğrultusunda Ulaştırma ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, nakliyeci ve armatörün lojistik giderlerinin azaltılması ve liman iş ortamının optimizasyonunun sağlanması adına bir dizi tedbir açıkladı.

Duyuruda, liman altyapı güvenlik ücretinin artık hükümet tarafından belirlenmeyeceği ve liman işletme ücretleri ile birleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, Shenzhen, Meizhouwan, Rizhao, Jinzhou, Shanghai, Ningbo-Zhoushan, Dalian, Tangshan, Qingdao, Lianyungang, Zhanjiang, Fuzhou, Fangcheng, Weihai, Huanghua, Yantai, Xiamen ve Quanzhou‘nun da dâhil olduğu 18 kıyı limanındaki uluslararası gemiler için kılavuzluk ücreti düşürülecek. Bu limanlardaki indirimli ücretin toplamda yılda yaklaşık 50,6 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Bildirimde ayrıca, Yangtze nehrinde bulunan limanlara hizmet veren Çin bayraklı römorkörler için uygulanan ücret politikasının optimize edileceği ve gemi sahibinin römorkörü kullanıp kullanmama kararına ilişkin özerk haklarının genişletileceği açıklandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın