Çin Donanması Pasifik Okyanusu’nda tatbikat gerçekleştirdi

MDN İstanbul

Çin, Donanması hava savunması yeteneğini gösterdi
Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Donanması’na ait bir savaş filosu, Pasifik Okyanusu’nun açık denizlerinde hava savunma tatbikatları gerçekleştirdi.

Tatbikatlarda, PLA Güney Harekât Komutanlığı Donanması bünyesindeki uzak deniz eğitim filosu, güdümlü füze destroyeri Hohhot, güdümlü füze fırkateyni Xianning, elektronik gözlem gemisi Tianshuxing ve ikmal gemisi Chaganhu yer aldı.

Çin, Donanmasının Pasifik Okyanusu sularında ortak filo hava savunması yeteneğini gösterdiği tatbikatlar ile aynı zamanda potansiyel düşman saldırılarına karşı savunma kabiliyetinin kapasitesinin artırılmasını amaçlıyor.

Çin savaş gemilerinin hedefleri tespit etme ve gerçek savaşta pratik olan çok boyutlu bir hava savunma sistemini uygulama yeteneğinin test edildiği tatbikatlarda, ilk defa füzeler ve yakın silah sistemi kombinasyonu kullanıldı, hedefteki drone dalgaları birden fazla kez etkisiz hale getirildi.

Füzeler ile uzak mesafedeki hedefler yok edilirken, ıskalanan hedefler yakın silah sistemi ile temizlendi.

Yapılan açıklamada, tatbikatların silah sistemlerinin performansını, hava savunma savaş prosedürlerini ve filonun önceki temel eğitimlerinin sonuçlarını test etme hedefine ulaştığı söylendi.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın