Çin dış ticareti için rakamlar açıklandı

MDN MEDIA

Shijiazhuang Gümrük verilerine göre Çin’in Beijing, Tianjin ve Hebei bölgelerinin ocak-ağustos ayları arasında dış ticarette büyüme kaydettiği bildirildi

Shijiazhuang Gümrük verilerine göre, Beijing, Tianjin ve Hebei bölgelerinde dış ticaret, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.1 artışla yılın ilk sekiz ayında 3.28 trilyon yuana yani yaklaşık 457.28 milyar dolara yükseldi. Bu verilere göre, bölgenin dış ticaret yüzdesi bütün ülke ticaretinin yüzde 12.1’sini oluşturuyor.

İthalat ve ihracatta artış

Ocak-Ağustos ayları arasında bölge ithalatı 2.43 trilyon yuana ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.3 arttı. İhracatı ise, yüzde 4.2 artışla 856.17 milyar yuana çıktı.

Deniz aşırı ülkelerle artan ekonomik ilişkiler

Bölgenin yılın ilk sekiz ayında, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturalya ve Brezilya’yla olan ticareti sırasıyla yüzde 0.4, 1.4, 12.3 ve 33.9 arttı.  

Zirvedeki ihracat ürünleri

Bu dönemde, ihracatın yarısını mekanik ve elektronik ürünler oluştururken, rafine gaz ürünleriyse bir önceki yıla kıyasla yüzde 47.5’e çıkarak istikrarlı ve belirgin bir yükseliş gösterdi.

İhraç edilen ürünlerde ise, ham petrol ilk sekiz ay zirvede kalırken, yüksek teknoloji ve tarım ürünleri de hızlı bir artış yaşadı.

Xinhua

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın