Çin, Covid-19 önlemlerini genişletti

MDN İstanbul

Çin Ulaştırma Bakanlığı, Gümrük Genel İdaresi ve Dışişleri Bakanlığı, Çin bayrağı dışındaki uluslararası taşımacılık yapan ticaret gemilerine yönelik yeni Covid-19 önlemlerinin yer aldığı ortak bir bildirim yayımladı.

Yeni kurallar 24 Eylül’den itibaren geçerli olacak ve Çin’e yanaşan bütün uluslarası taşımacılık yapan ticaret gemilerini kapsayacak.

Yayımlanan bildiride belirtilen yeni kurallar gereği, uluslarasarı taşımacılık yapan ticaret gemileri Çin’e yanaşmadan önceki 14 gün içerisinde mürettebat değişikliğine gittiyse, Çin’de yapılacak değişimlerde mürettebatların uçağa biniş tarihlerinden önceki 3 gün içerisinde Covid-19 testi yaptırıp negatif sonuç almaları gerekecek.

Ayrıca, sadece yurtdışındaki Çin Büyükelçilikleri ve konsoloslukların belirlediği kuruluşlarca yapılan testler kabul edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın