Çin bakır ve alüminyum hurda alımına yeni standartlar getirdi

MDN İstanbul

Çin bakır ve alüminyum hurda alımına yeni standartlar getirdi
Çin’in market yöneticisi(SAMR) Pazar günü yüksek kaliteli bakır hurdasına ve alüminyum hurdalarına getirilen yeni standartları yayımladı. Bu açıklamadaki bilgiler ile 2020 yılının ikinci yarısında ülkeye hangi malzemelerin girebileceği öngörülebilecek.

1 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni standartların detayları, dünyanın en büyük katı atık ithalatçısı olan Çin’e oluşan çevresel baskılar sonucu hala hurdalarını gönderip gönderemeyeceklerini düşünen metal tüccarları tarafından merakla bekleniyordu.

Pekin, katı atık ithalatını 2020 sonuna kadar sıfıra indirme amaçlıyor. Ancak SAMR tarafından yayımlanan yeni standartları karşılayan hurda, metal atık yerine kaynak olarak sınıflandırılacak.

Yeni standartlar, Hurda Geri Dönüşüm Endüstrileri Enstitüsü (ISRI) spesifikasyonları altında “arpa” olarak bilinen çıplak parlak bakır tel de dâhil olmak üzere, bütün hurda türleri için yüzde 99,9; 3 numaralı hurda nodülleri içinse yüze 94’e kadar minimum bakır içeriğini zorunlu kılıyor.

Alüminyum hurda malzemeleri içinse minimum alüminyum ve alüminyum alışımı içeriği geri dönüştürülmüş alüminyum külçeler için yüzde 100, alüminyum dökümler için yüzde 98 ve alüminyum bloklar için yüzde 91 olarak belirlendi.

Bunu Paylaşın