Çin 2020’den güçlü çıktı

MDN İstanbul

Çin, gemi inşa endüstrisindeki dünya lideri konumunu koruduğunu ve geçtiğimiz yılda üretimini artırdığını açıkladı.

Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından açıklanan verilere göre ülke, tamamlanan inşaların oranı, yeni siparişler ve inşa aşamasındakiler açısından dünya lideri konumunu korudu ve 2020’yi üretimi artırarak tamamladı.

Çin’de yeni tersane temeli

MIIT verilerine göre, Çin, tamamlanan inşaların oranını geçen yıl yıllık yüzde 4,9 artırarak 38,53 milyon dwt’ye yükseltti ve dünya toplamının yüzde 43,1’ini oluşturdu.

Yıllık yüde 0,5 düşüş yaşamasına rağmen 28,93 milyon dwt’ye ulaşan yeni gemi inşa siparişlerinde ise dünya çapında pazar payının yüzde 48,8’ini oluşturdu.

Gemi inşada rekabet hız kesmiyor

İnşa aşamasındaki gemi oranında ise bir önceki yıla göre yüzde 12,9 düşüş yaşarken 2020 sonunda 71,11 milyon dwt’ye geriledi ve küresel pazar payının yüzde 44,7’sini oluşturdu.

Çin’deki beş gemi inşa şirketi, geçtiğimiz yıl gemi inşalarını tamamlama konusunda dünyada ilk 10 arasına girerken, altı firma ise dünya çapında en büyük yeni gemi inşa siparişi veren 10 firma arasında yer aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın