CIMC Enric, LNG dönüşüm gemilerini teslim etti

MDN MEDIA

CIMC Enric Holdings’in yan kuruluşu CIMC Blue Water, Zhuhai Port Holdings Group’un yan kuruluşu olan müşterisi Zhuhai Port Shipping Company’ye 29 adet LNG dönüşüm gemisi teslim etti.

Şirketin Guangdong Eyaletinde üstlendiği “Pearl River’ın Gazlaştırılması” projesinin önemli bir ayağı olan proje kapsamında 2023’ün başlarında müşterilere 15 gemi daha teslim edilmesi planlanıyor.

CIMC Enric Teknoloji İnovasyon Paylaşım Merkezi Genel Müdürü ve CIMC Blue Water Başkanı Li Dong, konuya ilişkin “Deniz taşımacılığı endüstrisinde LNG kullanımını teşvik etmeye devam edeceğiz ve Çin’in başlıca su yolu sistemlerinin ‘Yeşil Nakliye’ye ulaşmasına yardımcı olmak için yeşil metanol ve hidrojen enerjisi gibi yeni enerji teknolojilerinin Ar-Ge’sini ilerleteceğiz.” açıklamalarında bulundu. LNG dönüşüm

Teslimat, Ağustos 2022’de Guangdong Eyalet Hükûmeti tarafından “Ulaştırma yapı planını optimize etmek ve ayarlamak için çok modlu taşımacılığın geliştirilmesi” adındaki bir planı izliyor.

Plan kapsamında, nakliye kirliliğini azaltmak için yeşil ekipman ve tesislerin yükseltilmesini hedeflenirken, 50 yeni LNG tek yakıtlı geminin ilk partisini teslim etmek amaçlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın