Çevre düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi TBMM’de

MDN MEDIA

Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Torba kanun

Teklife göre, yüz bin grostondan büyük tanker, gemi ve diğer deniz araçları için idari para cezası miktarı, yüz bin grostona göre hesaplanacak. 5 bin grostondan büyük gemilerin evsel atıksular ile katı atıklarından kaynaklanan kirliliklerde uygulanacak cezalarda, kirliliğin niteliği ve kirli balast suları için uygulanan cezalar dikkate alınacak. Torba kanun

Düzenlemeyle Adana-Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. OSB’de sebze ve meyve üretiminin teşvik edilmesi ve ekosisteme zarar verilmeden var olan potansiyelin üretime kazandırılabilmesi için ileri teknoloji sera işletmeleri inşa edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun “kırsal mahalleleri” içeren ek 3’üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Devlet Memurları Kanunu’nda yapılan değişiklikle merkez teşkilatında yer alan kadrolar ile mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri ve yeterlikleri aynı veya benzer nitelik arz eden merkez teşkilatı kadro ve pozisyonlarında bulunan ve yeterliğe hak kazananlardan başvuruları Bakanlıkça uygun görülenler, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde “İklim Değişikliği Uzmanı” kadrosuna atanabilecek. Buna göre atananların sayısı 20’yi geçemeyecek.

AA

Bunu Paylaşın