Çevre duyarlılığıyla Yeşil Elma’nın sahibi oldu

MDN İstanbul

IC Çeşme Marina, Londra’da gerçekleştirilen “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödülleri’nde Uluslararası Şampiyon olarak bir kere daha Yeşil Elma Ödülü’nün sahibi oldu.

Londra’da gerçekleştirilen Green Apple Ödül Töreni’nde, Çeşme Marina’nın ödülünü Camper &Nicholsons Marinas Pazarlama Müdürü Laura Harrison kabul etti. IC Çeşme Marina; Çeşme Sahil Güvenlik ve İlçe Tarım işbirliğiyle sürdürmekte olduğu deniz patlıcanı projesiyle, kaçak avlanan 2 bin 500’den fazla deniz patlıcanının doğal ortamlarına dönmesine katkı sağlıyor ve aynı zamanda adeta birer organik süpürge görevi gören bu canlıların marina suyu kalitesinin de artırılmasına imkân tanıyor.

Sualtı canlılarına yaşam alanı sağlıyor
Derin Doğa Dalış Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen Kalamar Yuvası Projesiyle Çeşme Marina, kalamarların doğal yaşam ortamında gelişmesine katkıda bulundu. Ayrıca bir dönüşüm projesi olarak hurda demirlerden resif elde eden Çeşme Marina, Yapay Resif Projesi ile sualtı canlılarına yaşam alanı sağladı. IC Çeşme Marina Genel Müdürü Bora Ergezgin aldıkları ödül ile ilgili açıklamasında, “Green Apple Uluslararası Şampiyonluğu, Çeşme Marina’nın genel anlamda 8’inci, çevre konusunda ise hak kazandığı 3’üncü ödül. Bu ödül nedeniyle büyük gurur duyuyoruz. Mevcut projelerimiz ile hem marina ziyaretçilerimize hem de tekne sahiplerimize karada ve denizde çevreye karşı duyarlılığımızı aktarmayı, aynı zamanda diğer marinalara örnek olmayı hedefliyoruz. 2022 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız yeni projeler ile sualtı canlılığını artırarak çevreye fayda sağlamaya devam edeceğiz,” ifadelerine yer verdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın