Cemre Tersanesi Hinnøy’u suya indirdi

MDN MEDIA

Cemre Tersanesi, Torghatten Nord AS için inşa ettiği NB 1091 proje numaralı, Hinnøy isimli, sıfır emisyonlu feribotu 6 Aralık’ta Yalova’da suya indirdi

Norveç merkezli Torghatten Nord AS için Cemre Tersanesi’nin Yalova’da inşa ettiği yolcu gemisi Hinnøy’u suya indirdi. Tasarımı TNSDC tarafından yapılan gemi, DNV klaslama kuruluşu kontrolünde inşa edildi. Uzunluğu 117,10 metre olan gemi, 18,80 metre genişliğinde.

Geminin azami draftı 5 metreyken, yolcu kapasitesi 399 kişi, araç kapasitesi ise, 120 PBE/ 12 VTE araç.

Torghatten Nord AS Proje Müdürü Gaute Heimstad-Larsen suya indirme töreninde yaptığı konuşmada, pandemi ardından Ukrayna-Rusya savaşı ve daha sonrasında çelikte yaşanan tedarik sıkıntısının gölgesinde sürdürülen inşaatın sonucu ortaya çıkan işe saygı duyduğunu söylerken, bu geminin Norveç sularında seyreden en iyi ve güzel gemi olacağından emin olduğunu ekledi.

Cemre Tersanesi Proje Müdürü Engin Yüksel ise konuşmasında geminin, yaklaşık 9.5 MWe batarya kapasitesi ile Norveç’te seyreden en büyük batarya ile çalışan gemi olacağını belirtti.

Bugün suya indirilen geminin, Mayıs 2024 ortasında teslim edilmesi planlanıyor.

NB1091 Hinnøy, Cemre Tersanesi’nde suya indirilirken

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın