Cemre Tersanesi, balıkçı gemisi HARDHAUS’u suya indirdi

MDN İstanbul

Cemre Tersanesi tarafından Norveç merkezli Hardhaus şirketi için üretilen gırgır/trol balıkçı gemisi HARDHAUS düzenlenen tören ile suya indirildi.

Tasarımı Salt Ship Desing’a ait olan gemi, 2 bin 300 m3 RWS tank kapasitesine sahip. 74,5 metre uzunluğu, 16 metre genişliği ve 9,3 metre draftı bulunan gemi DNV-GL tarafından klaslandı.

Hibrit olarak tasarlanan gemi klasik balıkçı gemileri gibi dizel mekanik modda çalışıyor ve aynı zamanda elektrikli modda da operasyonlarına devam edebiliyor.

Bünyesinde bulunan 1000 kWh bateri sayesinde özellikle ‘peak shaving’ moduna geçebilen ve böylece balıkçılıkta hayati önem taşıyan ani hız artırımının yanı sıra enerji tüketimi ve emisyon oranlarını oldukça azaltan gemi güvertesinde bulunan elektrikli vinçler sayesinde enerji verimliliği de sağlayabiliyor.

Isı geri kazanım sistemi bulunan HARDHAUS, bu sayede enerji verimliliği sağlayıp bünyesindeki ısıtma sistemlerini daha az kullanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın