Çeksan’dan gemi teslimi

MDN İstanbul

GROTANGER
Çeksan Tersanesi, Norveçli Aas Mek. Verksted şirketi için inşa ettiği GROTANGER isimli canlı balık taşıma gemisini teslim etti.

İnşasına 2019 Haziran ayında başlanan ve Çeksan’ın Verksted için inşa ettiği aynı sınıftan 8’inci gemi olan GROATANGER, kontrat süresinden 15 gün önce teslim edildi.

Açıktaki balık çiftliklerinden balıkları canlı olarak alıp kıyıdaki tesislere veya başka yerlere nakletmek için kullanılacak olan 3,770 dwt’lik canlı balık taşıma gemisinde, merkez boyuna hatta bir perde ile ayrılan boydan boya iki adet ambara sahip ve içerisine aldığı balıkları boşaltmak için iskele ve sancak ambarlarında birer adet paslanmaz kayıcı perde bulunuyor. Gemi, ambar bordalardan poliüretan köpük ile izole edilmiş durumda.

Uzunluğu 76,96 metre, genişliği 17,60 metre olan geminin 2 bin 985 groston ağırlığı bulunuyor.

MarineDeal News’e gemi hakkında açıklamalarda bulunan Çeksan Shipyard İşletme Müdürü Cihan Bayrak, tersanelerinde yine Norveçli firma için 9’uncu ve 10’u gemilerin de inşasının devam ettiğini belirtti ve ilk gemiyi 2020 Aralık, ikinci gemiyi ise 2021 Nisan ayında teslim etmeyi planladıklarını söyledi.
Bayrak ayrıca, tersanelerinde 6,400 dwt’lik bir kimyasal tanker inşası olduğunu ve bu gemiyi de ağustos ayında suya indirip eylül-ekim aylarında teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın