Çavuşoğlu’ndan arabuluculuk görüşmeleri

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’yla ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

Çavuşoğlu, Lavrov ile Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğine ilişkin son gelişmeleri ele alındı. Sorunun çözümü için diplomatik girişimlerin önemine değinen Çavuşoğlu, bu çerçevede, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Lavrov ise 11-13 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2’nci Antalya Diplomasi Forumu’na katılacağını ve bu vesileyle Antalya’da yapılması öngörülen Astana formatında Suriye konulu Dışişleri Bakanları toplantısına iştirak edeceğini teyit etti.

Çavuşoğlu Kuleba ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Çavuşoğlu bu görüşmede yine Ukrayna-Rusya gerginliğine ilişkin son gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın