Cannes Yat Festivali etkinlikler ile geçecek

MDN İstanbul

Cannes Yat Festivali, 10-15 Eylül tarihleri arasında 80 katılımcı ve 120 yeni teknenin bulunacağı; 10 metre ve üzeri monohull ve multihull tekneleri sergilerken aynı zamanda Port Canto Yelken Bölgesi’nin açılışını da kutlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında altı gün boyunca, yatçılığın tüm çeşitliliği ve zenginliğiyle yat severlerin memnuniyeti için güverteleri dolduracak etkinlikler düzenlenecek.

Onur konuğu
Isabelle Autissier

Cannes Yat Festivalinin onur konuğu Isabelle Autissier. İliklerine kadar denizci olan Isabelle Autissier olağanüstü yetenekli bir navigator ve okyanusların ve biyo-çeşitliliğin korunması için faaliyet gösteren ateşli bir aktivist. WWF Fransa’nın Başkanlığını yürüten Isabelle Autissier Yat Festivaline katılarak WWF’nin Akdeniz’i korumak için gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatacak ve çevreye olan etkimizi iyileştirmemiz için farkındalık yaratacak.

Yeni sportif etkinlik
Cannes Yat Kulübünün lojistik desteği ile Yat Festivali 12 Eylül Perşembe ve 13 Eylül Cuma La Regata yarışları düzenliyor. İki gün boyunca beş takım Tour Voile kapsamında körfezde yarışacak. Ziyaretçiler bu küçük yarışcı katamaranları izleme ve regattaların Port Canto’dan ayrılışını izleme fırsatı bulacak. Ayrıca günlük gerçekleşecek çekilişin kazanını genç yelkenciler ve yelken meraklıları da regatta teknelerinden birinde ekibe dâhil olabilecek.

Energy Observer
Geleceğin Odysseia’sı
meraklılarının karşısında

Peter Blake’in 1993 yılında Jule Verne Kupası’nı kazandığı efsanevi yarış teknesinin gövdesi olarak hayatına başlayan Energy Observer, farklı yenilenebilir enerji türleri ve deniz suyu temelli sıfır-karbon hidrojen üretim sistemi ile elektrikle çalışan geleceğin gemisine dönüştürüldü. Energy Observer 50 ülke ve 101 duraklama noktasının olduğu bir rota boyunca dünyayı geziyor.
Öncülük ettiği hidrojen ve yenilenebilir enerjilerle ilgili çalışmalar Festival kapsamında bir sergi olarak Port Canto’nun girişinde, yelken bölgesinde konunun meraklıları ile buluşacak.

SailGP, süper
katamaranların regatta’sı

Marsilya’da 20-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek uluslararası SailGP yelken yarışının son etabı öncesi etkinlik yöneticisi Stéphanie Nadin 10 Eylül Salı günü bu olağanüstü şampiyonayı basına ve festival katılımcılarına tanıtacak. Fransa’da ilk kez, dünyanın en hızlı katamaranları ve üst düzey sporcuları sahneye çıkacak ve Marsilya’da benzersiz ve yüksek hızlı bir gösterisi sunacaklar.
Fransa Yelken Federasyonu (FFVoile) ve Cannes Yat Festivali, tüm lisans sahiplerini Panto Canto Yelken Bölgesini ücretsiz olarak ziyaret etmeye davet ediyor. FFVoile lisans numarasını internetteki bilet ofisine giren herkes ücretsiz bir bilet alabiliyor. Bu bilet aynı zamanda festival alanına Porto Canto Yelken Bölgesinden giriş yaparak tüm Yat Festivali’ne erişim sağlıyor.

Motor teknelerin
geçit töreni

Geçit töreninin beşincisi 14 Eylül’de saat 16.00’da Vieux Port’taki festival sahilinde gerçekleşecek.
12 metreye kadar kabinsiz günlük tekneler, kaptanları ve ekipleriyle motorlu tekne meraklılarının ve jürinin dikkatli bakışları altında geçiş yapacak. 1980 öncesi ve 1980 sonrası üretilenler olarak iki kategoriye ayrılan teknelerin geçit töreninden sonra jüri kazananlar listesini açıklayacak. Bu yıl ilk defa izleyiciler de akıllı telefonlarından “gönüllerin kupası” ödülüne aday gösterebilecek.

Bunu Paylaşın