CAATSA yaptırımları yürürlüğe giriyor

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Türkiye’ye uygulanacak olan CAATSA yaptırımları yürürlüğe giriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve SBB Başkanı İsmail Demir’in de aralarında yer aldığı dört kurum yetkilisine uygulanacak olan yaptırımların resmi olarak yarın yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Yaptırım kararına gerekçe olarak ise, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) Rusya ile kurulan ilişkileri gösterildi.

Buna göre, SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu ve SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz CAATSA yaptırımlarına maruz kalacak.

İlginizi çekebilir:   ABD-Türkiye İlişkileri: Cayrosu bozulan gemi misali

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırımların gerekçesini, SSB’nin, Rusya hükümetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kasti olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesi’ olarak açıkladı.

ABD, geçtiğimiz sene de aralık ayında SSB ve yetkililerine Rusya’dan S-400 alımını gerekçe göstererek yaptırım uygulamıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın