Bursa’nın Gemlik ilçesi sakinleri, akşam saatlerinde ilçenin büyük bir bölümüne yayılan kötü koku nedeniyle zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, yoğun koku nedeniyle ağız ve burunlarını kapatarak günlük yaşamlarına devam etmeye çalışırken, sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
Sahil Güvenlik ekibi müdahale etti
Gemlik Körfezi açıklarında demirleyen ve amonyak yüklediği iddia edilen bir yük gemisinin havalandırma kapaklarını açık bırakması nedeniyle çevreye kötü koku yayıldığı öne sürüldü. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, gemiyi kıyıdan uzaklaştırdı.
Açıkta demirleyen geminin kaptanının “çevrenin kasten kirletilmesi” suçlamasıyla ifadesine başvurulacağı bildirildi.
Belediye yetkililerinden açıklama
Gemlik Belediyesi, Karacaali, Küçükkumla ve Büyükkumla sahillerinde yoğun şekilde hissedilen amonyak kokusuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mahalle Afet Gönüllüleri ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin bölgede ölçümler gerçekleştirdiğini ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirterek, “Tüm hemşehrilerimizin içi rahat olsun” dedi.
Yetkililer, bölgedeki incelemelerin sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu.