Bunker fiyatları 1,000 doları geçti

MDN İstanbul

Piyasalar petrol fiyatlarındaki yüksek artışları beklemeye geçerken Singarpur’daki bunker fiyatları bugüne 1,000 doların üzerinde başladı.

Ship&Bunker tarafından açıklanan rakamlara göre dünyanın en büyük bunker limanı olan Singapur’daki VLSFO fiyatları bugün itibarıyla düne oranla 20 dolara artarak ton başına 1001 dolara yükseldi.

Fujairah’daki VLSFO’nun fiyatıysa önceki gün ton başına 1,000 dolar seviyesini aşarak Çarşamba sabahı ton başına 1,024 dolara yükseldi.

Dünyanın en büyük 20 bunker limanındaki ortalama VLSFO fiyatı 24,50 dolar artarak ton başına 987 dolara yükseldi.

Fiyat artışları, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rus petrol ve gazı ithalatını yasakladığını açıklamasıyla birlikte geldi. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’na göre Rusya, ABD ve Suudi Arabistan’dan sonra dünyanın üçüncü büyük petrol üreticisi ve küresel pazardaki en büyük petrol ihracatçısı.

Scrubber’lı gemiler kârda
HFO ve VLSFO arasındaki fark ise ilk 20 bunker limanında ortalama HFO fiyatının 9,50 dolara çıkmasıyla ton başına 724 dolara yükselerek genişlemeye devam etti. Böylece, scrubber donanımlı gemiler ton başına 263 dolarlık bir maliyet tasarrufu sağlamış olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın