Buhar türbinli LNG taşıyıcılarını değiştirmek için konsorsiyum

MDN MEDIA

NYK Line, Namura Shipbuilding ve Sasebo Heavy Industries, buhar türbiniyle çalışan Moss LNG taşıyıcılarının ana tahrik sistemini değiştirmek için bir işbirliği yaptı

Ekim ayında NYK, Class NK’dan LNG taşıyıcılarının buhar türbinlerini çift yakıtlı dizel motorlarla değiştirmek için Class NK’nın LNG taşıyıcılarının ana motorunun değişmesi için verdiği ilk onay olma özelliği taşıyan, prensip onayı (AIP) almıştı.

Konsorsiyum kapsamında üç firma, çevresel etkileri azaltan, geminin daha verimli çalışmasını ve LNG’nin güvenilir bir şekilde taşınmasına katkı sağlayacak, detaylı bir buhar türbini dönüştürme tasarımı üzerinde çalışacak.

Sipariş edilebilecek yeni LNG taşıyıcılarının sayısındaki limit ve artan yakıt fiyatları nedeniyle hurdaya çıkan buhar türbinli LNG taşıyıcılarının sayısının artmasında dolayı ortaya çıkan LNG taşıyıcılarındaki sıkıntı, endişe verici hâle geldi.

Üç firma da bu problemi çözmek için ana tahrik sistemi, buhar türbinleri olan LNG taşıyıcılarını, X-DF isimli düşük hızlı ve çift yakıtla çalışan dizel motorlarla değiştirecek. Yakıtta tasarruf yapmanın yanı sıra değişim, gemi kaynaklarının verimli kullanılmasına da katkı sağlayacak.

Seatrade Maritime News

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın