Dervişoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bu millet bu ihaneti affetmeyecek!

MDN İstanbul
  • |

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada hem iktidarı hem de güncel gelişmeleri sert sözlerle eleştirdi.

Dervişoğlu, Suriye’de düzenlenen konferansa ilişkin olarak, “Teröristbaşını Meclise çağıran zat, artık teröristlerle pek sıkı fıkı oldu. Ama Suriye’deki konferansa incinmiş. ‘Pişmiş aşa su katmayın' diyor. Hâlâ hayal âleminde. Bunları pişirdiğin aşın malzemesi zehirdir, zehir. Su katsalar ne, katmasalar ne? Pişmiş aş dediğin, bu millete dayatılan baldıran zehridir. Bugün incinmişsin. Bekle, sandık geldiğinde çok daha fazla incineceksin. Bu millet bu ihaneti affetmeyecek, göreceksin,” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme de değinen Dervişoğlu, depremin herkesi gerçeklerle yüz yüze bıraktığını vurguladı. “Bugün nasıl ki milli egemenliğimiz türlü kılıflar ve dalaverelerle gasbedilmişse; sorumsuzlukları ve tembellikleri ile başta İstanbul olmak üzere her bir vatandaşımızın yaşam ve barınma hakkını da öyle gasbetmişlerdir,” dedi.

Dervişoğlu'na göre ekonomik durum

Barınma hakkına erişimin büyük bir sorun hâline geldiğini dile getiren Dervişoğlu, “Bırakın güvenli konutlarda oturabilme hakkını, konut sahibi olabilmek, bütçesine uygun kiralık ev bulabilmek dahi imkânsızdır,” diye konuştu. Türkiye’nin bilinçli olarak sürdürülen ekonomik ve siyasî krizlerle karşı karşıya bırakıldığını vurgulayan Dervişoğlu, her kesimden vatandaşın gelecek kaygısı taşıdığını ifade etti.

“Her yaştan ve her meslekten insanımız hemen her konuda endişelidir. Can güvenliğinden, mal güvenliğinden endişelidir. Geleceğinden endişelidir. Evlatlarından endişelidir. İşçi endişeli, çiftçi endişeli, işveren endişeli, aydınlar, siyasetçiler, gazeteciler, gençler endişelidir. Kısaca Türkiye endişelidir, Türkiye huzursuzdur,” diyen Dervişoğlu, yaşanan sorunların sorumlusu olarak “ömür boyu o koltukta oturmak dışında endişesi olmayan tek adam ve avânesi”ni gösterdi.

Deprem gerçeğinin, Türkiye’nin en acil gündemi olduğunu dile getiren İYİ Parti lideri, “Mesele ne kadar İstanbul ise, bir o kadar Türkiye’dir. Yaşanan deprem bir kez daha göstermiştir ki 25 yıl kesintisiz şekilde İstanbul’u, 23 yıldır da Türkiye’yi yönetmiş Erdoğan ve avânesi, ne Türkiye’yi ne de İstanbul’u depreme hazırlamıştır,” şeklinde konuştu.

İktidarın, “kentsel dönüşüm”ü yalnızca rant olarak gördüğünü savunan Dervişoğlu, “'Dönüşüm' deyince, arsa ve imar rantını hatırlıyorlar. İnşaat deyince, AVM ve lüks rezidanslar dışında akıllarına bir şey gelmiyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir vizyonları yok. ‘Eski Türkiye' derken, aslında kendilerini tarif ediyorlar. Çünkü iktidarları da, kendileri de eskidir,” dedi.

Teröristbaşı hakkında

Dervişoğlu, toplantı sonunda iktidar ortağını da sert sözlerle eleştirdi: “Teröristbaşını Meclise çağıran zatı biliyorsunuz. Artık teröristlerle pek sıkı fıkı oldu. Ama Suriye’deki konferansa incinmiş. ‘Pişmiş aşa su katmayın' diyor. Hâlâ hayal âleminde. İlk gün söyledim, yeniden hatırlatayım; bunların pişirdiğin aşın malzemesi zehirdir, zehir. Su katsalar ne katmasalar ne. Pişmiş aş dediğin, bu millete dayatılan baldıran zehridir. Bugün incinmişsin. Bekle, sandık geldiğinde çok daha fazla incineceksin. Bu millet bu ihaneti affetmeyecek, göreceksin.

Bize masal anlatmayı bırakın. Yoksullukla, yolsuzlukla boyuna; adaletsizlikle enine bölüp parçaladığınız Türkiye’den haber verin. Hedef 2023, hedef 2053, hedef 2071 diye anlattığınız hikayenin, tutmayan hesaplarının hesabını, katlettiğiniz adalet nizamının hesabını verin!”

Bunu Paylaşın