Brexit sonrası Türkiye’ye yaptırım

MDN İstanbul

İngiltere Brexit sonrası uygulanmak üzere Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini engellemeye yönelik yaptırım kararları aldı.

Doğu Akdeniz’deki İzinsiz Sondaj Faaliyetleri (Yaptırımlar) (Brexit) 2020 Yönetmelikleri isimli genelgeyle, GKRY tarafından kara sularında, münhasır ekonomik bölgesinde veya kıta sahanlığında yetkilendirilme yapılmadığı halde herhangi bir hidrokarbon arama, üretim veya çıkarma faaliyetini caydırmak için yaptırım tedbirleri getirildi.

Yaptırımların, Birleşik Krallık’ın dış politika hedeflerine ulaşmak adına geniş bir strateji planının parçaları olan sınırlama anlaşmaları ve istikrara ulaşma çabalarının bir unsuru olacağı belirtildi.

Düzenlemelerin İngiltere yönetmelikleri arasında yerini aldığında, AB’nin konuyla ilgili mevcut mevzuatları ile aynı etkilere sahip olacağı açıklandı.

Birleşik Krallık yaptırımları arasında, silah ambargoları ve ortak kullanım ürünlerine yönelik kısıtlamaların da dahil olmak üzere ticari yaptırımlar, varlıkların dondurulmasının da yer aldığı mali yaptırımlar ve seyahat yasakları olarak da bilinen göçmenlik yaptırımları bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın