‘Bozkurt’ta temel gıda ihtiyacı var’

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Karadeniz’de yaşanan yoğun yağışlar sel felaketi yaşanmasına neden oldu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yoğun yağış sonrasında Ezine Çayı’nın taşması ile yaşanan sel felaketinde dere yatağında pek çok bina çökerken çok sayıda insan mahsur kaldı. Sinop’un Ayancık ilçesindeyse, 3 köprünün 2’si yıkıldı, biri büyük hasar gördü. Sel felaketinin yaşandığı iller ve ilçelerde elektik ve su kesintileri var. Bölgelerde bulunan insanlar iletişim problemi yaşıyor.

Kastamonu’da 10 Sinop’ta ise 1 kişi sel nedeniyle yaşamını yitirdi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 10 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca Sinop’ta meydana gelen selde de 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bartın’da bir kişi ölü bir kişi kayıp
Bartın’da meydana gelen sel felaketinde de çok sayıda ev ve araç zarar gördü. Sel felaketi sırasında paniğe kapılan bir vatandaş, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Sel sularının evinin yıktığı Arife Ünal (85) da sel sularına kapılarak kayboldu. Ekiplerin, Arife Ünal’ı arama çalışmaları sürüyor.

‘Umarım en az can kaybı ile bu süreci atlatırız’
Anka Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sel felaketinden en fazla etkilenen Bozkurt ilçesinde su ve gıda sıkıntısı yaşandığını açıkladı. Baltacı, “Acilen içme suyu, ekmek gibi temel gıda maddelerinin ulaştırılması ve bunların bir an önce koordine edilmesi gerekiyor,” dedi.

Bozkurt’ta gündüz gözü ile sel felaketinin bilançosunu çok daha net görüldüğünü söyleyen Baltacı, “Arama kurtarma faaliyetleri düne göre daha da hızlanmış durumda. Arama kurtarma ve tahliye için daha fazla ekip var ve daha fazla araç var. Yalnız koordinasyonda bir sıkıntı var. Hâlâ tahliye edilmeyi bekleyen insanlarımız var. Evlerinde mahsur kalan insanların ekmek, su gibi temel gıda maddelerine ihtiyacı var ve bunların ulaştırılması ile ilgili ciddi sıkıntılar var,” diye konuştu.

İçme suyunun bittiğini belirten Baltacı, “Acilen içme suyu, ekmek gibi temel gıda maddelerinin ulaştırılması ve bunların bir an önce koordine edilmesi gerekiyor. Sel suları hâlâ Bozkurt’u terk etmiş değil. Arama kurtarma faaliyetleri olanca hızı ile devam ediyor. Umarım en az can kaybı ile bu süreci atlatırız,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın