Borusan’da yeni yazılım

MDN İstanbul

Borusan Limanı, dünyada 200’den fazla limanda kullanılan Navis SPARCS N4 Terminal Operasyon Sistemi yazılımını devreye aldı. Borusan böylece Türkiye’de liman operasyonlarında performans ve verimliliği artıran bu konteyner yazılımını kullanan üçüncü kuruluş oldu.
Navis SPARCS N4’ün devreye alınması sayesinde limanda veri transferi kaynaklı zaman kayıpları ve  hataların minimize edilmesi, merkezi planlama ile rıhtım ve terminalde verimlilik artışı, gemi operasyon hızlarında artış ve araç kalış sürelerinde düşüş gibi avantajlar elde edilmesi planlanıyor. Aynı zamanda dünya çapında Navis SPARCS N4’ü kullanan diğer limanlar ve konteyner hatları ile  tam entegrasyon sağlanıyor. Bu sayede Borusan Limanı tüm operasyonlarını gerçek zamanlı izleyebiliyor ve müşterilerine gerçek zamanlı rapor sunabiliyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre; dünya çapında standart bir yazılım olması sayesinde tam entegrasyon sağlayan Navis SPARCS N4 ile Borusan Limanı’nın verimliliği daha da artacak. Bilgi transferinde otomasyonun yanı sıra limanda rıhtım ve sahalarda merkezi planlama gerçekleşebilirken tüm ekipmanların RF terminalleri bulunuyor ve operasyonlar bireysel inisiyatifler yerine program üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Saha optimizasyonu, ekipman optimizasyonu ve en iyi konteynerin seçilmesi gibi konularda verimlilik sağlanıyor.
Devreye alınan yeni yazılım sayesinde dünyadaki tüm terminallerle ortak bir dili kullanan Borusan Limanı, programı kullanan diğer limanların know-how’ını da anında sisteme entegre edebiliyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın