Bomin ve Genoil işbirliği, düşük sülfür içeren yakıt üretecek

MDN İstanbul

Gemi yakıtı üreticisi Bomin Grubu ve temiz teknoloji mühendisliği firması Genoil, düşük sülfür içerikli yakıt üretmek üzere bir anlaşma imzaladı.

Düşük sülfür içerikli yakıt ürünleri Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO), 2020’den itibaren denizcilikte kullanılan yakıtların sülfür oranlarının yüzde 0,5’i geçemeyeceğine yönelik kural ile uyumlu olacak.

Anlaşma çerçevesinde her iki şirket de düşük sülfür içerikli ve yeni kurallarla uyumlu yakıt sağlamak için bir işbirliği anlaşmasının adımlarını atıyor. Bu yakıtın üretiminde Genoil’in teknolojisi ve Bomin’in küresel servis noktası ve depolama altyapısı kullanılacak.

Genoil CEO’su Bruce Abott, “2020 global sülfür limitinin onaylanmasıyla Bomin Grup’la gerçekleşmesi muhtemel bu ortaklık ile pazarda yüzde 0,5 oranında sülfür içeren yakıtın yarattığı fırsat ile ilgili olarak heyecan duyuyoruz. “Endüstride distilatların ve diğer çözümlerin maliyeti hakkında endişeler olduğu bu zamanda, sahip olduğumuz teknolojinin pazara daha uygun fiyatlı ve regülasyonlarla uyumlu yakıt ürünleri sağlayabileceğini düşünüyoruz,” dedi.

Genoil’in patent hakkına sahip olduğu Hydro Conversion Upgrader (GHU) teknolojisi, petrolü ve rafineri sonrası kalan ürünleri daha temiz ve daha düşük sera gazı salınımı üreten enerjiye dönüştürüyor. GHU yakıt kalitesini düşürmeden ağır yakıtlardan sülfürü çıkararak düşük sülfürlü yakıta dönüştürülüyor.

Başlangıçta Alman-Rus ortaklığı olarak faaliyete başlayan Bomin Grup dünyada önde gelen bunker yakıt sağlayıcılarından biri. Bomin Grup’un stratejik olarak konumlanmış çok sayıda merkezi ve servis noktası bulunuyor. Şirketin sahibi 2012 yılından beri Hamburglu Marquard&Bahs’ın uluslararası ticaret bölümü olan Mabanaft.

Bunu Paylaşın