Boğaz’da 24 saat yolculuk başlıyor

MDN İstanbul

Şehir Hatları ile yılda 42 milyon 500 bin yolcu taşınıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, yakın zamanda Boğaz Hatları’nın 24 saat toplu ulaşıma açılacağını açıkladı.Şehir Hatları’nın 21 hatta, 700 personelle, günde 621 sefer hizmeti verdiğini ve 42 milyon 500 bin yolcunun ulaşımını sağladığını söyleyen Dedetaş, yapılan çalıştay ve toplantıların sonucunda bir ulaşım entegrasyonu sorunu olduğunun tespit edildiğini belirtti ve, “Akademik çevreler ve çalışma gruplarıyla beraber işbirliği yaparak çalışmalara başladık. Gerek Şehir Hatları, gerekse de denizin diğer paydaşları olarak, denizi daha etkin bir şekilde kullanma gayreti içindeyiz. Özellikle metro ve metroya ulaşım sağlayan otobüslere uyumlu bir sistemi kurarak bu sorunu aşacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz deniz ulaşımında yüzde 10 payını yakalamak. Elimizdeki verilere göre, 2019 yılında, 2018’e göre yüzde 5’lik bir artış gözlemlendi. Sadece, yaz mevsimi üzerinden bakarsak oran, yüzde 11 oluyor ki, bu artış ortalamanın üzerinde,” şeklinde konuştu.

Sinem Dedetaş

Yönetime geldikten sonra Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını, Boğaz Hatları’nda da bu kapsamda çalışmalar yürütüldüğünü ve meclisten karar beklediklerini söyleyen Dedetaş, “Karardan sonra Boğaz tarafında da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız. Şehir Hatları, 2019 yılında 42 milyon 500 bin yolcuya ulaşım imkânı sağladı. Bu sayı, genel anlamda geçen senelere oranla iyi olsa da, biraz daha artması gerekiyor,” dedi.

Elektrikli tekneye geçiş için çalışmalara başlandı
Denizde elektrikli araçları kullanıma sunmayı da düşündüklerini, bu konuda, yurtdışındaki örneklerden geride kalındığını belirten Dedetaş, “Biz de kâğıt üstünde projelendirmesi ve projenin fizibilitesi çalışmalarına başladık. Elektrikli tekne konusu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da üzerinde durduğu konulardan biri. Bakanlığın yaptığı projelerde Şehir Hatları koordinasyonu üstlendi. Elektrikli tekneler, yakıt maliyeti olmadığı için ekonomimize ve çevreye olumlu yansıyacak,” açıklamasını yaptı.

Tarihi Moda Vapuru, Mart’ta sefere başlayacak
Moda Vapuru’nun tamir edileceğini belirten Dedetaş, “Denizciliğin payını artırmak için ulaşım entegrasyonu gerekiyor. Sefer saatlerinin planlanması anlamında çalışmalara başladık. Tersanemizde bakım süreçlerini iyileştiriyoruz. Koltuklarıyla gündeme gelen 34 senelik Moda Vapuru’nun tamir sürecini hızlandırdık, Mart ayında yolcularımıza hizmet vermesini planlıyoruz,’’ dedi.

Bunu Paylaşın