BOEM’in yeni direktörü Klein oldu

MDN MEDIA

ABD İçişleri Bakanlığı, Elizabeth (Liz) Klein’ın Biden İdaresi’nin açık deniz rüzgâr genişletme programının yönetildiği Okyanus Enerjisi Yönetimi Bürosu’nun (BOEM) Direktörü olarak atandığını duyurdu.

Klein, Biden-Harris yönetiminde ilk kez BOEM Direktörü olarak görev yapan ve 19 Ocak 2023’te istifasını açıklayan Amanda Lefton’ın yerine göreve başlayacak.

ABD Dış Kıta Sahanlığındaki enerji ve mineral kaynaklarının yönetiminden sorumlu olan BOEM’in Başkan Biden’ın 2030 yılına kadar 30 gigawatt açık deniz rüzgâr enerjisi kapasitesi ve 2035 yılına kadar 15 gigawatt yüzer açık deniz rüzgâr kapasitesi devreye alma şeklindeki iddialı hedefleri bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Rachael S. Taylor, “İçişleri Bakanlığı, temiz bir enerji geleceği geliştirme çabalarına öncülük ediyor ve Liz, Başkan’ın Amerika’daki evlere uygun fiyatlı temiz enerji dağıtma ve büyüyen açık deniz rüzgârında iyi ücretli işler yaratma konusundaki iddialı hedeflerine ulaşma çabalarımızda kritik öneme sahip olacak.” dedi.

“BOEM, Bakanlığın açık deniz enerji sektöründe iyi maaşlı sendikal işler yaratma, güvenilir bir yerel tedarik zincirini destekleme ve temiz bir enerji ekonomisi çalışmalarının merkez üssünde yer alıyor.

Amanda bu çabanın itici gücü oldu. Onun vizyonu, taahhüdü ve bu ülkeye hizmeti için minnettarız” dedi.

BOEM’den açık deniz rüzgârı için girişimler hız kesmiyor

İçişleri Bakanlığı, ülkenin ilk iki ticari ölçekli açık deniz rüzgar projesini onayladı ve açık deniz rüzgârına olan yaklaşımını sendikalar tarafından inşa edilen projelere ve yerli tedarik zincirine doğru ilerletmek için geliştirdi. Biden-Harris yönetimiyle birlikte BOEM, New York açıklarında rekor kıran bir satış gerçekleştirdi ve Kaliforniya’da ABD Batı Kıyısı açıklarında yapılan ilk satış dâhil olmak üzere üç açık deniz rüzgâr kiralama ihalesi düzenledi.

BOEM, 2025 yılına kadar (halihazırda gerçekleştirilmiş olan üçü dâhil) yedi açık deniz rüzgâr kiralama ihalesi düzenlemeyi planlıyor. BOEM ayrıca 10 açık deniz rüzgâr projesinin çevresel incelemesini başlattı; ve Meksika Körfezi, Oregon, Maine Körfezi ve Orta Atlantik’teki ek Rüzgâr Enerjisi Alanlarını keşfetme sürecinde ilerleme kaydetti.

Biden’ın iklim değişikliğiyle mücadele taahhüdünü yerine getiren BOEM, Yönetimi iki açık deniz petrol ve gaz kiralama sözleşmesi yaptı; biri Kasım 2021’de Meksika Körfezi’nde, diğeri ise 2022 Enflasyonu Düşürme Yasası’nın (IRA) şartlarına yönelik Cook Inlet, Alaska’da.

Elizabeth (Liz) Klein Kimdir

Yeni BOEM Direktörü Elizabeth Liz Klein, temiz enerji, iklim değişikliği, çevre hukuku ve politikası konularında deneyimli bir avukattır. 20 Ocak 2021’den beri Biden-Harris yönetiminin bir üyesi olan Klein, su politikası ve iklim değişikliğine dayanıklılık konusunda çalışan İçişleri Bakanı Deb Haaland’ın özel danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Biden Yönetimine katılmadan önce Klein, bölgesel ve ulusal öneme sahip temiz enerji, iklim ve çevresel girişimleri ele alan eyalet Başsavcılarını destekleyen NYU Hukuk Okulu’nda Devlet Enerji ve Çevresel Etki Merkezi’nin Müdür Yardımcısıydı. Klein ayrıca Clinton ve Obama yönetimleri sırasında İçişleri Bakanlığı’nda çalıştı ve Sekreterler Ken Salazar ve Sally Jewell altında Politika, Yönetim ve Bütçe Ofisinde Sekreter Yardımcısı ve Baş Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. Obama Yönetimi’nin yeni bir açık deniz rüzgar endüstrisi ve kiralama programı yaratma çalışmalarının önemli bir mimar olarak görev yaptı. 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın