Bodrum offshore rotasında dördüncü ayak

MDN İstanbul

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından yedincisi düzenlenen ve 47 teknenin katılımıyla devam eden, Türkiye’nin tek Yelken Kış Trofesi’nin IV. Ayağı, 22-23 Mart tarihlerinde yapıldı.
Trofenin dördüncü ayağında, ilk gün 18 IRC Race sınıfı 2-4 kuvvetinde güney güneydoğudan esen rüzgarla planlanan 2 sosis rotada, 29 IRC Cruiser sınıfı ise 2-4 kuvvetinde güney güneydoğudan esen rüzgarla offshore rotayı tamamladı. Aynı günün akşamı Marina Yacht Club’de düzenlenen kokteylde Sevilen Şaraplarının sponsorluğun da sınıf birincileri şaraplarla ödüllendirildi.
Dördüncü ayağın ikinci gününde, rüzgarın 7-9 kuvvetinde olması nedeniyle yarış iptal oldu. Dördüncü ayağın ödülleri, 23 Mart Pazar akşamı Marina Yacht Club’de düzenlenen ödül töreninde, Muğla Yelken İl Temsilcisi Serdar Ahıskalı ve her grubun birinci olan tekne skipper’ının, diğer grupta dereceye girenlere ödül vermesiyle sunuldu.
Ocak – Mayıs aylarında, toplamda 7 ayak yarıştan oluşan trofeye katılan tekneler, bu uzun soluklu yarışta IRC Race ve IRC Cruiser sınıflarında, 11 Mayıs’ta düzenlenecek Ödül Töreni’ndeki Trofe Kupası’nı alabilmek için mücadele edecek.
Kış Trofesi’nin her ayağı tüm yelkencilerin katılımına açık. Finaldeki derecelendirme ise her tekne için, toplam yarış sayısının, en iyi sonuç alınan, belirlenen sayıdaki yarışı üzerinden hesaplanıyor.

Bunu Paylaşın