Birleşik Kraliyet Donanması’nın yeni denizaltısı ana üsse ulaştı

MDN İstanbul

HMS Audacious
Birleşik Krallık Kraliyet Donanması’nın Astute Sınıfı denizaltısının dördüncüsü olan HMS Audacious, Clyde Donanma Üssü’ne ulaştı.

Furness bölgesinde yer alan BAE Systems Tersanesi’nden yola çıkan yeni denizaltı ve 98 kişilik mürettebatı, Argyll ve Bute bölgesinde yer alan üsse Nisan ayında ulaştı.

Astute Sınıfı yedi denizaltının dördüncüsü olan HMS Audacious, halihazırda faaliyet gösteren kardeş denizaltıları HMS Astute, HMS Ambush ve HMS Artful’a katılacak. Anson, Agamemnon ve Agincourt adında üç denizaltının ise inşası henüz devam ediyor.

HMS Audacious’ın mürettebatı bir sonraki deniz denemelerinden önce kıyı eğitimine başlayacak.

97 metrelik Astute Sınıfı gemiler, Kraliyet Donanması için şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş denizaltılar arasında yer alıyor. Gelişmiş sensörlerle donatılmış Astute Sınıfı, hem Tomahawk Kara Saldırısı Kruz Füzeleri (TLAM) hem de Spearfish torpidoları taşıyabiliyor.

7,400 tonluk denizaltılar, kendi oksijenlerini ve içme sularını üretebiliyor. Aralık 2016’da resmi isim töreni gerçekleşen HMS Audacious, Nisan 2017’de suya indi ve ilk dalışını Ocak 2018’de gerçekleştirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın