Bilgin Yachts, Türkiye’de inşa edilmiş en uzun yatı tanıttı

MDN İstanbul

Bilgin Yachts tarafından inşa edilen ve bir Türk Tersanesi’nde üretilen şimdiye kadarki en büyük mega yat olan 80 metrelik Tatiana görücüye çıktı.

Yapılan testlerde 19 knot hıza ulaşan Tatiana, Tersane’nin İstanbul’daki ana tesislerine inşa edildi. Bilgin 263 serisinin ilk örneği olan NB75 model numaralı çelik gövdeli Tatiana, 80 metre uzunluğa ve 1,696 groston ağırlığa sahip.

Bilgin 263 serisinin tasarımında keskin dış hat çizgileri ve şık iç mekân tercihleriyle güçlü ve modern bir görünüş tercih edildi. Makassar abanoz, okaliptüs ve mermer ağırlıklı bir iç mekân tasarımının uygulandığı gemi oldukça lüks bir ortam sunuyor.

Tatiana’nın iç mekân tasarımları H2 Design’den Jonny Horsfield tarafından yapıldı. Tasarımcı tekne ile ilgili, ‘‘Tatiana’nın tasarımında öne çıkan kısımlar kıçta büyük bir spa merkezinin ve plaj kulübünün bulunmasının yanı sıra son derece modern bir görünüm sağlanan cömert oturma alanları oldu. Renk tercihlerimizi zengin tutarak canlı ve çağdaş bir görünüm kazandırmayı amaçladık. Dış güvertede de bu tasarım yaklaşımını tamamlayan bir tema düşünerek genel anlamda sıcak ve modern bir yaşam tarzını ortaya çıkardık,’’ bilgisini paylaştı.

Bilgin Yachst, şu ana kadar 80 metrelik Bilgin 263 serisinden 3 geminin inşasını tamamladı. Satın alınmış olan ikinci geminin 2021’de ve 3’üncü geminin ise 2022’de sahiplerine teslim edilmeleri planlanıyor. Seri, yüzde 100 temiz emisyon yayan özel bir egzoz sistemine sahip ve tamamen çevre dostu. 2,560 kW’lık iki motoru ile 19 deniz miline kadar hızlanabilen Tatiana, 12 knotluk sabit hızla saatte 250 litre yakıt tüketiyor. IMO Tier III sertifikasına uygun üretilen gemi, sınıfındaki en çevre dostu yat olarak kabul ediliyor.

Serinin üçüncü gemisi olacak olan NB78 ise West İstanbul Marina’da tamamen yeni bir sistem ile üretildi. Şirket ayrıca, mayıs ayında 2024’te teslim edilmesi planlanan 85 metrelik yeni bir süper yat siparişi de aldı. Bilgin Yacht’ın, Unique Yacht Design tarafından tasarlanacak ve 2022 yılında teslim edilmesi planlanan 74 metrelik bir süper yat siparişinin yanı sıra yine 2022 yılında tamamlanması planlanan 50 metrelik 500 GT süperyat siparişi de bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın