BİFO, radyo konserlerine devam ediyor

MDN İstanbul

Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrası (BİFO), bugün ve 17 Aralık’ta yayınlayacağı iki konserle radyo dinleyicileri ile buluşuyor.

Önceden kaydedilmiş konserlerden oluşan yayınların ilki bugün saat 19.00’da Borusan Klasik’ten yayınlanacak.

Viyana klasiklerine odaklanacak olan programda, onursal şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra, Mozart ve Haydn’ın eserlerini müzikseverlerle buluşturacak.

Bugüne kadar Avrupa ülkelerinin önde gelen orkestraları ile sayısız konserler veren Gürer Aykal, 1999’da kurduğu ve 2008 Eylül’üne dek sürekli şefliği ile genel müzik yönetmenliğini sürdürdüğü Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın onursal şefliğini yürütüyor.

Dinleyicilerin müziğin başkenti olan Viyana’ya davet edildiği program, Mozart’ın büyüleyici ezgileriyle bezeli en sevilen bestelerinden biri olan 40’ıncı Senfoni’si ve Haydn’ın ünlü Londra Senfonileri’nin sekizincisi “Askeri” başlığıyla bilinen 100’üncü Senfoni’sinden oluşuyor.

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e internette buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, uygulama mağazalarından Karnaval ve Karnaval Radyo isimli aplikasyonları da indirebilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın