Beşiktaş Tersanesi, Avrupa lideri oldu

MDN İstanbul

Murat Bener

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir yükseliş grafiği çizen Beşiktaş Tersanesi, yılda ortalama 180 gemi bakım, onarım ve havuzlama projesiyle tüm Avrupa tersanelerini geride bırakarak liderlik koltuğuna oturdu. Clarksons’ın son 3 yıl içinde 20 bin adet geminin 5 yıllık ana tamir (special survey), bakım ve tutum verilerini değerlendirerek 12 Nisan’da açıkladığı rapora göre Beşiktaş Tersanesi dünyanın en aktif gemi tamir tersaneleri arasında da 8’inci oldu.
Kurulduğu 2007 yılından günümüze çok kısa sürede büyük bir bilinirlik ve itibar kazanan tersanenin müşteri portföyünün tamamını yabancı müşteriler oluşturuyor ve ağırlıklı olarak; Yunanistan, İtalya, Almanya, Danimarka, Hong Kong, Singapur ve Japonya merkezli, dünyanın önde gelen yabancı gemi sahipleri ve gemi işletme kuruluşları oluşturuyor.
2016’da bünyesine kattığı 382 m’lik havuzla dünyanın en büyük yüzer havuzlarından birini bünyesinde bulunduran Beşiktaş Tersanesi, ayrıca panamax boyutta biri taş havuz diğeri de yüzer havuz olmak üzere 3 havuzla hizmet veriyor. Aynı anda iskelelerinde 15 gemi tamir işini bir arada yürütebilecek alt yapı ve bin 500 çalışanı ile yeterli insan gücüne sahip olduklarını belirten Beşiktaş Tersanesi Genel Müdürü Murat Bener, gerek düşük sülfür emisyonunu düzenleyen IMO regülasyonlarına uyum için gelen gemiler ve scrubber projeleri, gerekse Türk tersanelerini tercih eden uluslararası ticaret gemilerindeki artış sebebiyle tamir sektörünün büyük bir potansiyeli olduğunu belirtiyor. Bener, Türkiye’nin jeopolitik konumunun oldukça iyi değerlendirildiğini ve gemi tamir tersanelerimizin hızla geliştiğinin de altını çizdi.

Yalova’nın Altınova Tersaneler bölgesinde bulunan; 700 metre deniz cephesi, 2,5 km gemi onarım rıhtımı ve 216,000 m2 tersane alanının içinde sürekli yeni yatırımlarda bulunuyor Beşiktaş Tersanesi, mevcut atölyelerinin 3 katı büyüklüğünde ve tek merkezde toplanacak çevreci bir mekanik atölyeyi önümüzdeki süreçte faaliyete açmayı planlıyor.
Başarılarının temelinde kurulduğu günden bu yana insan kaynağı, iş güvenliği, kalite kontrol sistemi, verimlilik, atölye altyapıları, müşterilerine sundukları ofis ve misafirhane gibi imkânları sürekli geliştirmelerinin büyük etkisi olduğunu söyleyen Murat Bener, tersanelerini dünyanın en gelişmiş ve modern tersanesi yapabilmek için yatırım ve sürekli iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Bunu Paylaşın