Beşiktaş, Palmali için ilk gemiyi denize indirdi

MDN İstanbul


Beşiktaş Tersanesi, Palmali Denizcilik Grubu’nun 2009 Ekim ayında sipariş ettiği, 10 adet 7.000 dwt’lik yeni petrol tankerlerinin birinci gemisini 20 Aralık’ta denize indirdi.
Denizcilik sektörünün ciddi bir kriz yaşadığı dönemde sipariş edilen gemiler, Türk gemi inşa sanayinin 2008 yılından beri aldığı en önemli ticarî gemi üretim projesi olma özelliğini taşıyor. Beşiktaş Tersanesi, 2011 ve 2012 yılları boyunca Palmali Denizcilik Grubu’na toplam 10 adet gemi teslim edecek ve bu projenin toplam inşa bedeli 200 milyon dolar.
Beşiktaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan MarineDeal News’a yaptığı açıklamada, Palmali Denizcilik için inşa edilen birinci gemi 15 Ocak 2011’de deneme seyrine çıkmasını takiben şubat ayının ilk haftasında teslim edileceğini bildirdi.
Ocak ayının son haftasında ikinci geminin denize indirileceğini belirten Kalkavan, “2011 yılında Palmali Denizcilik’e beş gemi teslim etmeyi planlıyoruz. Palmali yetkilileri tersanemizde inşa edilen gemilerin kalitesinden çok memnun olduklarınıbelirtiyor” şeklinde konuştu.
Kalkavan, “Beşiktaş Tersanesi’nde inşa edilen bu gemiler, ileride Rusya’nın inşa ettireceği gemilerden Türk tersanelerinin de pay alabilmesi açısından çok büyük önem taşımaktadır” dedi.
Sahip olduğu 130 gemi ile Dünya’nın en önemli denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Denizcilik Grubu Başkanı Mansimov, denize indirilen gemiye 2010 yılında Ermeniler tarafından öldürülen Azerî şehidi Mubariz İbrahimov’un ismini verdi.
Palmali Şirketler Grubu’nun yönetim merkezi İstanbul’da bulunuyor. Grubun, özellikle Rus nehirlerinde ve Hazar Denizi’nde yapılan petrol taşımacılığında çok büyük pazar payı var.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın